Slenterend over de Vismarkt richting de Westerhaven neem ik toch zo’n heerlijke appeltaart mee.
Lekker voor bij de koffie op zondagmorgen is de gedachte….Het ontbijt wordt een late brunch dus de appeltaart schuiven we door naar de middag.
Appeltaart met koffie? Het is veel leuker om de wijn test aan te gaan met deze heerlijke versnapering. Diverse flessen overleven de test niet maar de grote verrassing komt van Massimo.
Massimo di Lenardo, wijnproducent in Friuli, Italië. Zijn “recept” sluit naadloos aan op die van oma’s bekende versnapering. Pass the Cookies! is een zoete wijn die gemaakt wordt van laat geoogste en gedeeltelijk ingedroogde Verduzzo druiven. Na de gisting rijpt de wijn 7 maanden op acacia houten fusten. Koel geserveerd en na opening makkelijk enkele weken te bewaren (maar dat haalt deze wijn vaak niet…..zo lekker!).
Massimo heeft wel humor want op zijn etiket schrijft hij: IN MY NEXT LIFE, I’LL BE THIN. Zou toch fantastisch zijn dat ik binnenkort ergens zou zien staan: Appelgebak met een glaasje PASS THE COOKIES € 4,50.
En volgens mijn appeltaart proefteam voor de kleintjes: appeltaart met appelsap!
Met dank aan Emma Snaak voor het proeven van de appeltaart.
Auteur: W. Snaak – www.josbeeres.nl / HG