Tijdens het proeven van de monsterflessen Beujolais Coeur de Vendanges 2010 van Pierre-Marie Chermette (Domaine du Vissoux) werd ik heel enthousiast.
De kwaliteit van deze top wijn was volgens Pierre-Marie mede te danken aan een groot aandeel Fleurie van de oogst 2010. Hij blende namelijk de basis Beaujolais met zijn Fleurie, één van de duurste crus van Beaujolais.
Met de hand geplukte druiven, minimale filtering…….complimenten voor deze assemblage die perfect is voor het voorjaar en de zomer. Licht koelen en de frisheid en toegankelijke structuur komen perfect tot hun recht. Maar wat eten wij bij deze wijn? IK WEET HET! Blij verrast was ik toen ik recent op een menukaart de klassieke “BIEFSTUK TARTAAR, eidooier, kappertjes, mosterd en ansjovis” zag staan. Samen met een glas Coeur de Vendanges 2010.
Dat is geen flirten meer, dat is een huwelijk.
Auteur: Wietze Snaak / www.josbeeres.nl / HG
Column Wietze Snaak – Jos Beeres Wijnkoperij