Niet enkel in de welbekende chauffeurscafés kom je ze tegen: karbonade met brood. Links en rechts weet ik ze in de horeca ook te vinden en anders lekker thuis tijdens de lunch.
Zo simpel en een energiebron voor de rest van de (mid)dag. De karbonade die heerlijk lang in de jus ligt te sudderen, de geur die de smaakpapillen direct in actie zet bij het eerste contact…het water loopt in je in de mond.
Lekker met 2 boterhammen met volle boter, augurkje erbij, drupje maggie….. Er is toch niets mis met deze smaakvolle nostalgische versnapering? En wat drinken we daarbij? De licht op hout gerijpte Chardonnay van Pedroncelli (Californië) is een perfecte begeleider op het gebied van wit. Bij rood is de absolute verrassing een licht gekoelde Cabernet Sauvignon van La Tour des Dames (Frankrijk). De koele gisting die de wijn heeft gehad uit zich in rijp fris fruit. Broodje Kapsalon? Nee doe mij maar een brood KabCab…karbonade met cabernet.
Auteur: W. Snaak – www.josbeeres.nl / HG