Wat is dit bijzonder en bijzonder lekker: de wijnen van Château Musar uit Libanon….lood- / kogelvrij.
Wie de wijnen van Gaston Hochar ooit heeft geproefd vergeet deze smaak nooit: MUSAR = MUSAR. Gemaakt van de traditionele druivensoorten Syrah, Grenache en Cabernet Sauvignon. De wijn rijpt maar liefst 24 maanden op eikenhouten fusten. Na deze houtrijping blijven de flessen nog minimaal 3 jaar in de kelder zodat de Musar gereed is om te drinken op het moment van aankoop. De wijngaarden liggen op kiezelhoudende kalk- kleibodems op zo’n 1000 meter hoogte, in de Bekaa Valley. De lange, warme zomers garanderen uitstekende rijping van de druiven.
Sommige wijnjournalisten gaan zover om Musar als één van de grote wijnen van de wereld te bestempelen en naar mijn mening volledig terecht. Proef de wijnen van Musar…..een schot in de roos!
Auteur: Wietze Snaak / www.josbeeres.nl / HG