Zachtjes tikt de tijd verder maar ook de regen…een beetje moedeloos worden we?! Of doen we alsof we gek zijn en forceren we de zomer? Ja dat doen we; ik help mee.
Het weer is wisselvalliger dan ooit lijkt het wel: stortbuien; onweer; windhozen en als de zon de kans krijgt is het warm en benauwd. Jasje uit, zonnebril op en voilà: een stortbui. Paraplu en regenjack weer aan.
Verregend komt de gast binnen en is teleurgesteld; hoe maakt u dit goed horecaondernemer? Het antwoord moet liggen in: warmte; verfrissend en aangenaam droog. Ik zeg: Altos d’Olivia GRAN RESERVA 2004.
De Gran Reserva is vrijwel altijd de beste wijn die een Spaanse wijnproducent kan maken. In dit geval komen de druiven uit de wijnstreek Catalunya, ten westen en zuiden van Barcelona. De wijngaarden (Cabernet Sauvignon 40%, Termpranillo 30% en Garnacha) liggen vrij dicht bij het beroemde Priorato wijngebied. De rendementen zijn hier laag wat ten goede komt aan de kwaliteit van de wijn. Na de gisting rijpt deze Gran Reserva 36 maanden op eikenhouten fusten en daarna nog enkele jaren op fles. Het resultaat is een fraai gerijpte rode Spaanse wijn van hoge kwaliteit. Laat de wijn voelen en smaken als een droge deken die warmte van binnen geeft.
Perfect als troostend aperitief en perfect bij lichte vleesgerechten. Zachtjes tikt de tijd naar hogere temperaturen.
Auteur W. Snaak / www.josbeeres.nl / HG