De zes deelnemende koks zijn bekend die meedoen met Koken met de Markt op de vismarkt aanstaande 24 juni 2017.
- Roeland Schaap – Restaurant The Pool
- Dennis Brouwer – Eetcafé de Stadstuin
- Elvis Mesic – Drie Gezusters Groningen
- Thijs Keurentjes – La Martina
- Nelson de Brock – De Postwagen
- Michiel Koster – De Pijp – Wine & Dine
Deze koks zullen het zaterdag 24 juni tegen elkaar gaan opnemen tijdens de kookwedstrijd Koken met de Markt op de Vismarkt in Groningen. Zit je er niet bij? geen punt! Je kan je als kok ook inschrijven voor de kookwedstrijd Klaar Af Kook op de Horecabeurs Noord Nederland maandag 2 oktober 2017.
Koken met de Markt
Het wedstrijdverloop van ‘Koken met de Markt’ zal bestaan uit drie rondes waarbij twee professionele koks tegen elkaar koken en een finale waarin de twee koks met de meeste punten tegen elkaar strijden om de felbegeerde titel Beste kok van de markt en een ‘golden ticket’ voor Klaar Af Kook.
Tijdens ‘Koken met de markt’ worden koks uitgedaagd een maaltijd te bereiden met producten van de Vismarkt, in combinatie met producten van onze partner Bidfood.
Elke ronde zal bestaan uit een rood team (kok 1) en een groen team (kok 2). Binnen 30 minuten dienen de teams met een rode of groene ‘Klaar Af Kook’ boodschappentas, producten te kopen op de beste en mooiste markt van Nederland, de Groninger Vismarkt. Elk team heeft een budget ter beschikking van €20.-, om een uniek gerecht te maken en te presenteren aan de jury en bezoekerstafel.
Voor het inkopen van de producten op de markt heeft elk team 30 minuten de tijd. Als alle producten ingekocht zijn, wordt er 30 minuten gekookt met behulp van inductieplaten en een gedeelde oven. Na in totaal 60 minuten zullen de maaltijden geserveerd worden voor een professionele jury en een bezoekers tafel. De jury beoordeelt de maaltijd volgens dezelfde criteria als ‘Klaar Af Kook’ en onze presentator zal vier mensen uit het publiek vragen om de maaltijden ook te proeven.
Receptuur
De samenstelling van de gerechten die deze dag door de deelnemende koks worden bereid, zal direct na uitserveren aan de jury en publiekstafel geüpload worden naar onze website. Zo kan elke bezoeker van ‘Groninginnedag’ het receptenlijstje downloaden op zijn telefoon en de producten direct kopen op de Vismarkt. De deelnemende koks zullen daarbij aangeven waar deze producten op de markt zijn gekocht en hoe ze in de gerechten te verwerken zijn.