Een bruisend café voor liefhebbers van goed eten. Midden in de Hortusbuurt, op steenworp afstand van het Noorderplantsoen in de stad Groningen. Waar je terecht kan voor een heerlijke kop koffie, een goed glas wijn en tongstrelende gerechten, die net even anders zijn dan je gewend bent. Dat is Café Lily. Op de plek waar 13 jaar lang Restaurant Eetwaar zat, gerund door horecakoppel Pim & Marieke Wiegman, opent op 17 januari een nieuw concept. Het duo was klaar voor een nieuw avontuur en dus sluit Eetwaar op het hoogtepunt, om plaats te maken voor nieuwe dromen.
Eetwaar
Dertien jaar geleden opende het stel Restaurant Eetwaar. Een restaurant in de levendige Hortusbuurt, dat zich richtte op het hogere segment. Er was een beperkte al a carte kaart en verder werd er een 5-gangen verrassingsmenu geserveerd met daarbij de keus voor bijpassende wijnen, die Marieke nauwkeurig selecteerde. ‘Toen we in januari 2011 ons restaurant openden, spraken we af dit te doen voor een periode van tien jaar’, vertelt Marieke. ‘Die periode duurde iets langer, maar daarom wisten we wel echt goed wat onze volgende stap moest worden.’ Pim vult aan: ‘We hebben nu nog de leeftijd, en daardoor de energie, om iets anders op te zetten en er nog een keer helemaal voor te gaan.’
Concept
De naam Lily is een inkoppertje, vernoemd naar de straat waar het café is gevestigd: de Kleine Leliestraat. Een huiskamer moet het worden, toegankelijk voor iedereen en waar je je meteen welkom voelt. Een café waar je eigenlijk de hele dag wel wilt blijven zitten. Als een warm bad vol lekkers waar je in stapt.
‘Bij Café Lily zijn er naast ons tweeën nog een aantal vaste gezichten zodat gasten zich er ook altijd thuis voelen’, zegt Marieke. Samen met de huidige medewerkers en nieuwe professionals willen ze ook van deze zaak een succes maken. ‘We hebben er ontzettend veel zin in’, zeggen ze glunderend.
Eten en drinken
‘Net als met Eetwaar blijven we alles zelf maken en zetten we alleen de dingen op de kaart die we zelf ook graag eten’, legt Pim uit. ‘De friet en mayo zijn huisgemaakt, net als de kroketjes en de bouillon. Ogenschijnlijk simpele gerechten gemaakt met de beste producten.’
Op elk moment van de dag kan je er alles van de kaart eten. Van snacks en hapjes om te delen, tot een hoofdgerecht of dessert. ‘Als je om 12 uur ‘s middags zin hebt in een steak met friet, dan kan dat’, zegt Pim.
Marieke heeft een mooie wijnkaart samengesteld waar, naast exclusieve wijnen, ook juist heel toegankelijke wijnen op staan. Op de drankenkaart een fijne selectie bieren, zowel van de tap als op fles, waar ze erg naar uitkijken om mee te gaan werken.
Over Pim en Marieke
Pim en Marieke hebben meer dan 25 jaar ervaring in de horeca. Pim begon zijn carrière als leerling-kok bij visrestaurant het Wad (Groningen). Hij rondde zijn koksopleiding bij De Pauw af en koos er daarna voor in de ICT te gaan werken. Toch bleef de horeca zijn eerste grote liefde. Hij volgde zijn hart en werd horecaondernemer in de catering.
Marieke haar eerste baan was bij Chateauhotel/restaurant de Havixhorst in Schiphorst. Hier ontstond ook haar passie voor lekker eten en drinken. Ze studeerde psychologie en Nederlands en werkte ook bij De Pauw en de Parelvisser (Groningen). Toen ze Pim leerde kennen, heeft ze ervoor gekozen van haar passie voor eten en drinken haar beroep te maken. ‘Eten en drinken zit in ons bloed’, zegt ze. ‘Ook als wij vrij zijn, zijn we daarmee bezig. Wij hebben al veel indrukwekkende restaurants in Europa mogen ervaren, hier genieten wij enorm van!’
Cafe Lily is woensdag t/m maandag geopend van 12.00u tot 23.00u.