Hun café zit in het leukste uitgaansgedeelte van de stad Groningen. Dat vinden Roos Brinkman en haar bedrijfsleider Wouter Eilering, van Dinercafé Soestdijk. Met even verderop de Pintelier en Café Wolthoorn om de hoek. En doordat het niet midden in het traditionele uitgaansgedeelte van de stad ligt, is de sfeer er erg gemoedelijk.
‘Als je bij ons het café binnenstapt is het echt een gevoel van thuiskomen’, zegt Wouter. ‘Het is heel laagdrempelig, een plek voor iedereen. Voor jong en oud, en ook voor gezinnetjes.’
Blauw bloed
Soestdijk bestaat al 30 jaar en is een redelijk traditioneel Café volgens de eigenaresse. Ook hebben verschillende prinsen en prinsessen hier gewerkt: onder anderen Maurits, Marilène en Bernhard. Maurits en Marilène hebben elkaar hier zelfs ontmoet. ‘Zij werkte in de bediening en hij achter de bar’, vertelt Wouter. ‘Hier zijn ze verliefd geworden op elkaar.’ Ook de kinderen van Maurits en Marilene weten het café te vinden en komen regelmatig even aanwaaien.
Gast op eerste plaats
‘Alles is eigenlijk altijd mogelijk bij ons’, zegt Roos, ‘dat maakt ons café uniek. Alhoewel natuurlijk iedereen in de horeca de gast altijd op de eerste plaats zet, daarom zit je ook in dit vak.’ ‘Wij denken altijd in mogelijkheden’, vult Wouter aan. ‘Als er bijvoorbeeld opeens een groep binnenkomt schuiven we alles aan de kant om ervoor te zorgen dat ze goed kunnen zitten. We staan altijd overal voor open en er is altijd een van ons aanwezig hier. Ik denk dat dat er ook voor zorgt dat mensen zich welkom voelen en we veel vaste gasten hebben. Niets is bij ons te gek’
Koningsmaal
Wat het café verder uniek maakt is volgens Roos de mooie overgang van lunch, borrel, diner, naar feestcafe. Voor de lunch kun je kiezen uit verschillende soorten luxe broodjes. Verschillende shared dining gerechten zijn perfect voor bij de borrel en voor het diner is er een a la carte kaart. ‘Dat gaat van een simpele saté tot een mooie ossenhaas biefstuk, vega gerechten of een stuk tonijn van de grill. Maar ook spelen we in op de seizoenen met gerechten als mosselen en asperges.
Daarnaast is er nog een zogeheten koningsmaal; een daghap die iedere dag weer anders is. Soms staat er een stamppotje op, een andere dag een varkenshaasje met een mosterd-bacon saus. ‘Altijd mooi geprijsd’, zegt Roos.
Dinercafé Soestdijk is alle dagen van de week geopend. Kijk voor meer informatie op cafesoestdijk.nl