Al 48 jaar is het grand café een begrip in de stad Groningen. Op een prominente plek aan het Poeleplein zit de zaak van Mirjam Jager en haar broer Dick. In 2004 namen ze het bedrijf over van hun ouders, die er toen al 28 jaar op hadden zitten. Ze gaven een bloeiend bedrijf door aan hun kinderen, en dat is het tot op de dag van vandaag.
Ruim terras kenmerkend
Time Out is zeven dagen in de week open van 11 uur ‘s ochtends tot een uur of drie ‘s nachts. Dan kun je er al gelijk terecht voor een kop koffie, een broodje of zelfs al een biertje. Het terras telt ruim 80 zitplaatsen en zit volgens Jager over het algemeen goed vol. ‘Vooral ook te danken aan de grote luifels met heaters’, voegt ze eraan toe. ‘Veel mensen kennen ons ook juist vanwege ons terras.’
Ons kent ons
Het publiek is bij Time Out heel divers. ‘Er komt van alles’, zegt Jager. ‘Studenten, oudere mensen, jonge gezinnen met kindjes. Ook stamgasten die al vanaf het eerste jaar ongeveer bij ons komen.’ Maar ook bedrijven die iets te vieren hebben of politieke partijen die een ruimte zoeken om te vergaderen. Iedereen weet de trekpleister in de ‘Poele’ wel te vinden.
De sfeer in Time Out is familiair. Dat komt ook door de mensen die er werken. ‘We hebben veel mensen hier aan het werk wiens ouders elkaar hier bij Time Out hebben ontmoet, of die hier zelf ook hebben gewerkt. Zelfs ook kleinkinderen. Dat is echt heel erg leuk. Het is zeker een begrip in de stad, je kunt niet om ons heen’, zegt Jager.
Bierpalen
Time out betekent natuurlijk dat je de tijd even stilzet. Jager vervolgd: ‘In die 48 jaar is hier zoveel gebeurd. Het is nog eerst 9 jaar een discotheek geweest, daarna werd het een grand café. Mn ouders hebben in al die tijd niet stilgezeten en zijn altijd met hun tijd meegegaan. Mijn broer en ik ook. We zijn altijd bezig met van alles aan te passen met interieur.’
Sinds een paar jaar verkopen ze bij Time Out bierpalen. ‘Dat is een toren waar 12 biertjes uit gehaald kunnen worden. Heel populair onder studenten. Die hebben ze dan op tafel staan en dan tappen ze zelf hun biertje. Sinds vorig jaar hebben we ook cocktailbomen. Dan zitten er 8 cocktails in zo’n boom, met een vuurwerkje erin. Wordt veel besteld als mensen iets te vieren hebben.’
Betaalbaar
‘Wat we vaak te horen krijgen is dat we niet heel erg duur zijn. Ik probeer de prijs wel zo scherp mogelijk te houden’, legt Jager uit. ‘Onze hapjes ook. Het moet wel een eerlijke prijs zijn, en kennelijk weten mensen ons daarom ook te vinden.’
‘Onze kaart is onlangs een klein beetje veranderd. We hadden voor- hoofd- en nagerechten. Nu hebben we de gerechten wat kleiner gemaakt zodat het wat beter past bij het borrelen, wat veel gasten hier komen doen. Het dineren is een beetje ondergeschikt geraakt aan het borrelen. Op de kaart staan nog wel de sate en de spareribs, volgens het recept van m’n vader.’
Grand Café Time Out is zeven dagen per week geopend van 11.00u – 03.00u.
Kijk voor meer informatie op Grand Café Time Out.