Na het succes op de Horecava biedt Bidvest Deli XL ook tijdens het Horeca EvenTT in Assen de unieke mogelijkheid om aan te schuiven in het tot pop-up restaurant verbouwde groentekas. Daarnaast presenteert de horecagroothandel oneindig veel meer inspiratie op haar paviljoen, de wereld van food. Inspiratie die varieert van coole groente en koud gerookte zalm met cannabis tot aan kroketten met een gouden randje. Het Horeca EvenTT vindt plaats in de TT-hall te Assen, van 15 t/m 17 februari aanstaande.
Drenths ambacht in groentekas als pop up restaurant
Chefs uit de regio brengen ambachtelijke smaken uit eigen keuken naar het pop-up restaurant in Assen. Ook nu wordt gekookt op basis van het 80/20-principe: 80% groenten en fruit en 20% vlees of vis.
Maandag 15 februari kookt chef Roderik Seubers van restaurant De Gaffel Valthe in de groentekas. Hij wordt daarbij ondersteund door zijn vriendin en gastvrouw: Amanda Rixtum. Dinsdag 16 februari staan chefkoks Jeroen Brouwer en echtgenote Marleen Brouwer-Bergwerf van restaurant de Loohoeve aan het hoofd van de chefs table. Marleen was de eerste vrouwelijke kok die winnares werd van het Gouden Koksmes afgelopen Horecava. Op woensdag tenslotte is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij Leendert Scholtus van restaurant De Goudplevier.
Oneindige inspiratie
Naast de groentekas biedt het paviljoen ook plaats aan ruim 30 leveranciers. Enkele highlights zijn onder andere de mooiste delicatessen van Vanille Venture en geurige gerechten uit Nieuw Azië door Yama en Treasure Dim Sum. Bij Vers 24/7, dé online streekmarkt voor de horeca, komen horecaondernemers alles te weten over hoe ze hun menukaart kunnen verrijken met bijzondere producten uit de regio.
Italië binnen handbereik
Als onderdeel van het Zuid-Afrikaanse bedrijf Bidvest heeft Bidvest Deli XL toegang tot de expertise en het assortiment van Italiaans zusterbedrijf Gruppo DAC, een van de snelst groeiende groothandels van Italië. Een essentie van puur Italië wordt bereid in een open keuken La Cucina Italiana, door culinair adviseur Jordy Middelbosch.
Hidden Bar
In de tijd van de drooglegging in de jaren ‘30 in Amerika gebeurde alles onder de radar. Bars werden verborgen op geheime locaties en achter onzichtbare deuren, omdat het nuttigen van alcohol veelal verboden was. De Hidden Bar van Bidvest Deli XL biedt toegang aan degene die hem weet te vinden of op uitnodiging.