Maandag 5 juli 2021 | van 15:00 uur – 16:15 uur
Wat kun je verwachten
Onder leiding van presentator Wilbert van de Kamp (o.a. bekend van Lokaal Kilo’s Schuiven) en organisator Joris van Berkel (o.a. Horecagroningen.nl) vindt een tafelgesprek plaats over de visie op en toekomst van de stad Groninger horeca met diverse tafelgasten. Daarbij komen de volgende thema’s aan bod.
Thema’s
– Toekomst van de nachthoreca
– Daghoreca
– Bezorgeconomie
Doel van het gesprek:
Onze gasten zullen samen over de bovenstaande thema’s in gesprek gaan en hun visie geven. Ook is er de mogelijkheid om als (online) kijker via de chat functie op deze pagina mee te discussiëren en jouw vragen of opmerking in te brengen. Doel van het gesprek is: Kennisnemen van de nieuwe visie ‘Ruimte voor Retail – toekomst detailhandel en horeca Gemeente Groningen, actualisatie binnenstadsvisie’ en de mogelijkheid om hier feedback en ideeën
voor in te brengen voordat de visie in november definitief vastgesteld wordt.
De horeca in Groningen stad
De stad Groningen staat sinds jaar en dag landelijk bekend om haar bruisende horecaleven dat vrijwel 24 uur per dag doorgaat. Bezoekers van de Groninger binnenstad zijn veelal stadjers, studenten, inwoners uit de provincie, dagjesmensen en (met name) Duitse toeristen.
De horeca in Groningen is veelzijdig en dynamisch en bestaat uit een gevarieerd aanbod van traditionele bedrijven, ketens, winkel/horeca combinaties en keukens en groeit al jaren.
Persbericht: Online meeting over toekomst stad Groninger horeca.
Bellami’s - Eigenaren van Bellami's - Bar à Manger (Frans bistro restaurant & wijnbar) met sfeervol terras in de Grote kromme Elleboog een van de oudste horecastraten van Groningen.
De Uurwerker - manager van de succesvolle horecaformule 'De Uurwerker' (bar/restaurant/workspace) waar hip & happening Groningen samenkomt.
D'ouwe Brandweer, Plezant, 't Koetshuys - Mede-eigenaar van restaurant en bar 't Koetshuys in de Blekerstraat, Eetcafé d’ Ouwe Brandweer één van de oudste eetcafés van Groningen, gastvrij en uniek sinds 1994 en Dinercafé Plezant in de Korrewegwijk. Daarnaast actief op het gebied van advisering en ondersteuningen voor events, starters, (semi) overheid en scholen.
Florentin - Emile is medeoprichter van FLO. Een concept dat geïnspireerd is op Tel Aviv met zijn dynamische sfeer en “Balagan” keuken. “Tel Aviv is een ruimdenkende stad met een breed scala aan culturen. Ondanks het feit dat creativiteit overal in de stad te vinden is, heeft Florentin zijn eigen signatuur gecreëerd in de keuken, het nachtleven en de levendige sfeer”.
Brouwerij, 9e Cirkel - Eigenaar van de studentenkroegen de Negende Cirkel en de Brouwerij (7 dagen per week geopend). Werkt veel samen met studieverenigingen, organisator, pakt groots uit met feestdagen en heeft een groot terras op het Poeleplein
Horecagroningen.nl - Ondernemer en organisator van tal van evenementen en concepten zoals de Horeca Xperience, Gastronomie Festival, Bluestour Groningen, de Baanborrel, Klaar Af Kook en horecaplatform Horecagroningen.nl. Joris is een echte verbinder en zoekt graag samenwerkingsverbanden met en tussen de Groninger horeca door nieuwe concepten te ontwikkelen en gast & ondernemer te verbinden
Lokaal Kilo's Schuiven - Duurzaam ondernemer, organisator en spreker. Wilbert is betrokken bij diverse projecten zoals Omapost, Mooiedingenmakers, Lokaal Kilo's Schuiven en is er om je te helpen je ideeën beter te maken, je ideeën uit te voeren, is van minder praten en meer doen en is presentator bij menig talkshow en tv programma.